Gnistra Menu

Tjänster

Projektledning

Alla IT-investeringar vinner på god projektledning. I synnerhet gäller det stora och tekniskt avancerade projekt. Men stora projekt ställer också stora krav på projektledaren.

För att säkerställa kvalitén i projekten har Gnistra flera erfarna projektledare. Den utvecklingsmodell vi oftast använder är RUP. Flera av våra konsulter är också RUP-instruktörer på Learning Tree International. För dig som inte känner till RUP finns en kort introduktion här

Vi har förstås erfarenhet även av andra utvecklingsmetoder, exempelvis GS Methods, Scrum och XP. Naturligtvis anpassar vi metoderna efter våra kunders processer och arbetssätt när så behövs.

Utredningar

En ordentlig teknisk utredning är en bra försäkring mot felaktiga IT-investeringar. Vi hjälper till med djupgående analyser av behov och val av mjukvara, tidsuppskattningar, teknikval och projektutvärderingar. Allt för att säkerställa att våra kunder får största möjliga utdelning på sina investeringar. Research, utbildning och lång erfarenhet är våra viktigaste verktyg i det arbetet.

Systemutveckling, design och arkitektur

Grunden för Gnistras verksamhet är utvecklingen av mjukvara och system. Det är här vår verkliga spetskompetens gör sig gällande. Våra konsulter har lång erfarenhet av de flesta programmeringsspråk, utvecklingsmiljöer och databaser. Inte minst gäller detta Java och .NET.

 • Programmering
 • Även om våra konsulter är duktiga på alla vanligt förekommande programmeringsspråk, finns det ett område där vi verkligen höjer oss över mängden. Inom Javateknologi är det inte många som slår oss på fingrarna. Exempel på andra språk och miljöer vi behärskar väl är .NET (C# och VB), C++, ASP/VB, COM(+) och LabVIEW.

 • Design och arkitektur
 • Hjälp med systemdesign och -arkitektur får du av våra designers och arkitekter. Utöver att skapa nya system är de också duktiga på att analysera och utvärdera dina befintliga system. På så sätt kan de tillsammans med dig ställa upp de kravspecifikationer som säkerställer att ditt nya system fungerar precis på det sätt du önskar.

 • Databaser
 • Inte nog med att Gnistras konsulter hanterar alla vanligt förekommande databaser. Våra konsulter anlitas dessutom av Learning Tree International för att undervisa i ämnet.

  Av Gnistra kan du få hjälp med migrering, optimering, konfigurering och design av databaser som Oracle, DB2, MS SQL Server och MySQL.

  Av Gnistra kan du få hjälp med migrering, optimering, konfigurering och design av databaser som Oracle, DB2, MS SQL Server och MySQL.

 • Mobila lösningar
 • Nuförtiden är som bekant mobiltelefonen långt mer än en telefon. Med vår hjälp kan du utnyttja det. Med tekniker som J2ME, MIDP och IP-baserad kommunikation över GPRS-nät syr vi ihop ditt system med mobila enheter.

Content Management

Information är hårdvaluta och ju mer information ditt företag hanterar, desto viktigare är det att den är vettigt organiserad. Innehållshantering (content management) är därför en av våra viktigaste tjänster.

Vi på Gnistra är bekanta med de flesta system för innehållshantering som finns på marknaden, men helst använder vi oss av Interwovens produktsvit. I den ingår bland annat marknadens ledande content management-system Teamsite, en produkt som vi kan utan och innan.

Vilken produkt du än väljer att arbeta med är arkitekturen avgörande. Vår expertis inom arkitektur för innehållshantering är djup och bred. Vi har med framgång skapat system som hanterar hundratals terabyte data, samtidigt som de klarar av olika typer av dataflöden.

Utbildning

Sedan grundandet av företaget har konsulter från Gnistra agerat lärare på kurser. Områden vi håller kurser inom innefattar RUP, programmering, databaser med mera. Det är inte bara de som går kurserna som har nytta av vår kursverksamhet. Även kunderna som inte går våra kurser vinner på att våra konsulter ständigt tvingas ligga i framkant av utvecklingen. Att konsulterna dessutom kan förmedla sina kunskaper på ett vettigt sätt är förstås också en styrka.

Webbprogrammering

Vi har lång erfarenhet av webbprogrammering. Ett referensfall är: sveriges billigaste e-handel för verktyg, inredning,trädgård och bygg.